VR BY THE SEA: Workshops

Virtual Reality
  • Jaar: 2024|
  • Duur: 90 min.|
  • De ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality (VR) en Artificial Intelligence (AI) gaan razendsnel. Wat zijn de mogelijkheden? Maar ook: wat zijn de risico’s? In samenwerking met Studio VRij presenteert Film by the Sea van woensdag 11 tot en met vrijdag 13 september diverse gratis toegankelijke workshops en VR ervaringen in de ruimte van de oude bibliotheek bij boekhandel 't Spui (Oude Markt 5).

    VR by the Sea is een pilotprogramma, georganiseerd door Film by the Sea in samenwerking met Studio VRij en met steun van de provincie Zeeland. Gedurende drie dagen wordt een mix van educatieve en inspirerende workshops op het gebied van immersieve technologieën en kunstmatige intelligentie(Artificial Intelligence, AI) geboden, in combinatie met hands-on ervaringen met Virtual Reality. Tijdens dit pilotprogramma wordt onderzocht hoe recente technologische ontwikkelingen creatieve processen en onze kijk op kunst kunnen beïnvloeden.

    Programma

    Workshop #1 - Woensdag 11 september - Het vertellen van verhalen met AI-personages
    Ontdek hoe kunstmatige intelligentie, zoals ChatGPT, kan helpen bij het schrijven van scenario's en wat dit betekent voor de toekomst van storytelling. Hoewel er nu nog technische beperkingen zijn, wordt AI steeds belangrijker in films, games en de schrijf industrie. In deze sessie kijken we naar de mogelijkheden van AI, maar ook naar de ethische vraagstukken die hierbij komen kijken. Deelnemers leren hoe ze zelf AI-personages kunnen ‘prompten’, en onderzoeken hoe deze personages verhalen kunnen beïnvloeden. De workshop wordt gegeven door Sammie de Vries.

    Workshop #2 — Donderdag 12 september - De toekomst van kunst
    Ontdek de wereld van kunst in Virtual en Mixed Reality. Tijdens deze workshop laten we je verschillende immersieve kunstinstallaties zien en bespreken we hoe nieuwe technologieën onze kijk op kunst kunnen veranderen. Je leert hoe je zelf VR kunt gebruiken en hoe je je eigen immersieve concepten kunt ontwikkelen. De workshop wordt gegeven door Mila Moleman.

    Workshop #3 — Vrijdag 13 september - 3D-denken: Virtual Reality ontwikkeling voor beginners
    Deze sessie behandelt de basisprincipes van 'Virtual Reality development' en legt uit hoe het dragen van een headset je in een andere realiteit kan onderdompelen. Deelnemers leren de beginselen van VR-ontwikkeling, waarbij fascinerende aspecten aan bod komen, zoals interactie, omgevingsontwerp, ruimtelijk geluid, multiplayer VR en virtuele personages. De workshop wordt gegeven door Joelle Galloni en Lukas Robbertsen.

    Deelname aan de workshops is gratis, maar vanwege het beperkte aantal plaatsen (20) is online aanmelden vooraf gewenst.

    Workshops 2 en 3 bevatten praktische sessies met VR-headsets, waardoor deelnemers in paren kunnen werken en directe ervaring met VR-technologie opdoen.

    Workshop 3 wordt in het Engels gegeven.

    De VR Workshops duren +- 90 minuten per ronde en is gratis te bezoeken. Deelnemers kunnen zich vooraf online aanmelden, of langskomen tijdens de beschikbare tijdslots. Per tijdslot zijn 20 plekken beschikbaar.

    Beeldmateriaal