Ladies Special: Iris et les hommes

Specials, Livemuziek
  • Jaar: 2024|
  • Duur: 130 min.|
  • Woensdagavond programmeren we traditiegetrouw een film die je supergezellig met je vriendinnen, zussen of collega’s kunt bezoeken. Of met je vriend (hoog tijd dat die ook eens een fijne film kijkt, toch?). Tijdens de Ladies Special vertonen we dit jaar Iris et les hommes. Je wordt feestelijk ontvangen met een drankje, er is een verloting én er is een teaser optreden van She’s a Rebel.

    Iris et les hommes
    De tandarts Iris lijkt alles te hebben wat haar hart begeert; een liefhebbende man, twee leuke dochters en een succesvolle baan. Ze mist alleen seks... Laure Calamy schittert als de vrouw die de genderrollen omdraait en op zoek gaat naar avontuurtjes. Tja, wat te doen als je nog steeds van je man houdt, maar de sjeu er een beetje af is en de seks ver te zoeken? Wanneer Iris tijdens een ouderavond op school haar hart lucht en het advies krijgt een minnaar te nemen, ontdekt ze een favoriete nieuwe hobby. Om te zorgen dat het niet helemaal uit de hand loopt, ze wil immers niet van haar man af, stelt ze zichzelf een aantal regels en duikt daarmee in de wereld van de dating apps. Net als bij haar vorige productie Antoinette dans les Cévennes, schreef regisseur Caroline Vignal zelf het scenario en gaf ze de hoofdrol aan haar favoriete actrice Laure Calamy. Die laatste vormt het stralende middelpunt van een film die even luchtig is als de ‘typisch’ Franse houding ten opzichte van seks. Tegen de tijd dat Iris gaat meezingen met de hit It’s Raining Men krijg je als kijker gegarandeerd zin om op te staan en mee te doen.

    She’s a Rebel
    Dit is een bijzonder muzikale editie van de Ladies Special. Voorafgaand aan de film is er een teaser optreden van She’s a Rebel met hun Tribute to the Queens of Pop. Ze brengen een mini-ode van drie nummers lang aan de meest uiteenlopende geweldige zangeressen die van de jaren ’80 tot ‘00 hun leven hebben gewijd aan de popmuziek. Je zult al snel merken dat drie nummers bij lange na niet genoeg zijn. Gelukkig kun je tickets kopen voor hun optreden op 11 oktober bij onze collega’s van het CCXL Theater.

    Als klap op de vuurpijl is er na afloop van de film livemuziek in het Festivalpaviljoen naast het CineCafé.

    Aanvang voorstelling: 20.00 uur – inloop vanaf 19.15 uur
    €16.00
    Kies de gewenste voorstelling:
    Vlissingen

    Beeldmateriaal