Openingsgala: Een Schitterend Gebrek

Specials, Livemuziek
  • Jaar: 2024|
  • Duur: 108 min.|
  • Film by the Sea opent dit jaar het festival met Een Schitterend Gebrek van Michiel van Erp, naar de roman van Arthur Japin.

    Inloop zaal 2 vanaf 20.00 uur; start zaalprogramma: 20.55 uur met:
    • Welkom door cast en crew
    • Openingsfilm Een Schitterend Gebrek
    • Feestelijke gala-avond met drankjes en hapjes en een live optreden van de Feelings Band

    Een Schitterend Gebrek
    Nadat haar gezicht door pokken is verminkt, verdwijnt de mooie Lucia uit het leven van de jonge avonturier Giacomo Casanova. Totdat het toeval hen weer samenbrengt. Kostuumdrama van grootse allure, naar de bestseller van Arthur Japin. In de roman Een schitterend gebrek uit 2003 opent schrijver Arthur Japin een nieuw perspectief op de beroemde 18e-eeuwse Italiaanse vrouwenverleider Giacomo Casanova: dat van Casanova's eerste geliefde, de veertienjarige Lucia. In de roman en de verfilming raakt Lucia besmet met pokken. Beroofd van haar schoonheid verlaat ze Italië, om haar vroegere geliefde zestien jaar later weer tegen te komen. Haar ware identiteit en haar littekens verbergt ze achter een sluier. Maar zal deze maskerade bestand zijn tegen de bittere werkelijkheid? Nadat fotograaf Erwin Olaf om gezondheidsredenen moest afzien van de regie, nam regisseur Michiel van Erp (Ramses, Niemand in de stad) het project over. Resultaat is een Engelstalige, met een internationale cast bezette productie van grootse allure, waarvoor opnamen plaatsvonden in Nederland, België en Italië. Een meeslepend verhaal over liefde, zelfverloochening en bedrog.

    Bij deze première zijn aanwezig:
    Regisseur Michiel van Erp, schrijver Arthur Japin, acteurs Dar Zuzovsky en Maarten Heymans plus producent Maarten Zwart.

    Kledingvoorschrift
    Dresscode: black tie. Let op: wie niet aan de dresscode voldoet, kan de entree geweigerd worden.

    Vooraf gezellig dineren
    Wilt u vooraf dineren, dan bent u van harte welkom in het CineCafé. Graag reserveren. Dit kan via 0118-415831.

    Beeldmateriaal