Terug

Oekraïense cinema op Film by the Sea

Oekraïense cinema in tijden van oorlog: Film by the Sea toont hoopvolle verhalen

Ondanks de oorlog waarin Oekraïne zich bevindt, blijft de filmindustrie in het land zo goed en zo kwaad als het kan doorgaan. Met steun van een Europees solidariteitsfonds worden er nog steeds films gemaakt die een belangrijke rol spelen in het behoud van de Oekraïense cultuur en identiteit.

Film by the Sea draagt hieraan bij door dit jaar twee Oekraïense films te vertonen. Beide films houden het oorlogsgeweld buiten beeld en focussen op de verhalen van gewone mensen.

  • Forever-Forever: Deze Oekraïens-Nederlandse coproductie is een coming-of-age film die het leven van jonge mensen in Oekraïne volgt. Ondanks de oorlog proberen zij hun dromen na te jagen en een toekomst op te bouwen.
  • The Editorial Office: In deze film zien we een jonge, idealistische bioloog die in conflict komt met incompetente politici. Een verhaal over hoop en verzet in tijden van crisis.

Gratis tickets voor Oekraïense gemeenschap

Film by the Sea biedt de Oekraïense gemeenschap gratis kaarten aan voor de film Forever-Forever op dinsdag 10 september om 19.00 uur  (filmbeschrijving in het Engels). Bij de vertoningen van Forever-Forever op dinsdag en woensdag zijn de regisseur en enkele acteurs aanwezig. Op dinsdag volgt een Q&A na de film. Mis deze bijzondere kans niet!

Interesse? Mail naar annemarie@filmbythesea.nl