Terug

Aznavour in Vlissingen

Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september vertonen we tijdens Film by the Sea de film Monsieur Aznavour, voor de liefhebbers van het Franse chanson. Het toeval wil dat je zondag 8 september in de Sint Jacobskerk alvast in de stemming kunt komen bij Vive Aznavour, de laatste grootmeester van het Franse Chanson, meesterlijk gebracht door Michael Abspoel.

Monsieur Aznavour

Het is moeilijk om een heel leven eer aan te doen in één enkele film, zeker als het een veelbewogen leven is zoals dat van Charles Aznavour. Deze biopic richt zich dan ook voornamelijk op zijn beginjaren en toont zijn opkomst in de jaren vijftig, met hulp van dat andere icoon van het Franse chanson, Edith Piaf.

Naast de films met Aznavour als acteur en de aan hem gewijde documentaires, is er nu dus een speelfilm. Met de geweldige titelrolvertolking laat Tahar Rahim weer eens zien dat zijn sterke doorbraak in Un prophète (2009) geen loze belofte was. Dit is de derde film van het regie- en schrijfduo Mehdi Idir en Grand Corpse Malade, dat zelf een achtergrond heeft in de muziekwereld. Vlak voor zijn dood in 2018 gaf de dit jaar precies een eeuw geleden geboren Aznavour hun project zijn zegen.